09 mars 2014

Søndagslenker


  • Victor Malm har skrevet om True Detective i Expressen, og peker på noen av de samme tingene som jeg gjorde i gårsdagens innlegg, men ender opp med å mene at det platte og klisjéfylte fungerer.
  • Edwin Turner på biblioklept har også skrevet om True Detective mm.
  • Den franske kortfilmen Opressed Majority benytter det man muligens kan kalle «Brantenberg-grepet» (etter Gerd Brantenbergs roman Egalias døtre) og bytter om på de vante kjønnsrollene for å få frem et retorisk poeng. Elegant gjort. Jeg kom på den fordi det var 8. mars i går, men den er nøyaktig like relevant en hvilken som helst annen av årets dager.

2 kommentarer:

Victor sa...

Håller i stort med dig, att hyllningarna inte riktigt motsvarar kvaliteten. Finns avgjort bättre tv-serier (men kanske inte särskilt många). Men försökte väl rättfärdiga varför jag ändå grips, varför det, trots schematismen, fungerar.

olajostein sa...

Du har noen interessante betraktninger om forskjellen på romaner og tv/film, og jeg er enig i at en god skuespiller kan redde selv platte replikker i makt av patos eller etos eller noe slikt. I mitt tilfelle er det i mange av situasjonene bare ikke nok .