10 april 2013

Linker #20


En veldig interessant artikkel om den (for meg) fullstendig ukjente science-fiction-forfatteren Barry N. Malzberg på HTMLGiant.

Forrige uke kom den triste nyheten om Iain Banks har dødelig kreft. Banks har skrevet en del veldig gode science-fiction-romaner under navnet Iain M. Banks, i tillegg til en hel del andre skjønnlitterære bøker. Alt er ikke like bra (uten at jeg på noen måte har lest alt), men på sitt beste har han skrevet intelligent og tankevekkende underholdning på høyt nivå. Romanene The Wasp Factory og Use of Weapons er kanskje de som har gjort størst inntrykk på meg, i tillegg til den lange novellen "The State of the Art".

Jeg var først ganske sikker på at nyheten om at Steven Soderbergh skal lage tv-serie av en John Barth-roman var en aprilspøk, men det kan virke som om det faktisk er sant, siden nyheten i første omgang ble sluppet 30. mars, bl.a her.

Denne omtalen fra 1995 av utgivelsen av Dag Solstads samlede verker på CD-rom er ganske fornøyelig. Bl. a. sier Mads Nygaard som den gangen jobbet i Oktober forlag om CD-rom'en at "mediet er kommet for å bli."

Vagants gjennomgang av kritikkene av Erik Fosnes Hansens Salme ved reisens slutt er meget fornøyelig lesning.

Ingen kommentarer: