13 mai 2012

Om utseende og innhold

Terje Holtet Larsens splitter nye roman Dilettanten har (som du ser) et svært enkelt og elegant omslag. (Bildet er dog ikke spesielt godt, tatt med mobilkamera som det er - ta en ordentlig titt på det neste gang du er i bokhandelen.)

Romanen har jeg lest ~150 sider av, og den er så langt meget bra. Holtet Larsen har en presis og vakker språkføring, men viktigere er det at han skriver på en slik måte at det føles viktig det han skriver om; at skrivehandlingen har hatt betydning for forfatteren, og dermed får den også betydning for meg som leser. I en forstand kan man si at han skjærer vekk det overfladiske tøvet, de unødvendige utbroderingene, alt det som ikke egentlig trenger å være med, men som så mange romaner allikevel er fyllt av.

Og omslagsdesignerne (Exil design) har gjort det samme. Navn, tittel, sjangerbetegnelse og en eton-snipp. Mer trengs ikke.

Med mindre boka skulle bli dramatisk dårligere de neste 250 sidene (og det tviler jeg på) er dette en soleklar anbefaling: les denne boka.

Ingen kommentarer: