04 mai 2020

Notater, mandag morgen, Tranen




  • Halvparten eller flere av bordene er fjernet, det er god avstand mellom de som sitter og jobber. Men det sitter folk og jobber ved alle bordene, det gjorde det ikke da jeg kikket innom for noen uker siden.
  • På gulvet foran disken er det stripet med gul og svart tape som markerer avstanden man skal stå med i køen. En stasjon med antibac og mer eller mindre vennlige påminnelser på et bord ved siden av. Pleksiglassplater er hengt opp i taket foran kassa og kaffemaskinen.
  • En ung mann med briller og ryggsekk kommer inn. Han stopper opp og ser seg rundt i lokalet, enten ser han etter noen, eller så prøver han å finne et ledig bord. Han snur seg litt frem og tilbake et par ganger, sjekker at han har sett hele rommet. Så tar han opp mobilen fra lomma i den grønne trenchcoaten og taster en stund, før han går bort til antibac-stasjonen, gnir antibac grundig inn i begge hendene, og stiller seg opp for å bestille.
  • Tre jenter i starten av tjueåra kommer inn, kledd nesten identisk, alle har langt blondt hår, med litt ulike sveiser. De stiller seg sammen midt på gulvet, ser rundt i lokalet. Som så ofte når folk opptrer i gruppe står og beveger de seg på bemerkelsesverdig klønete og ukoordinerte måter, de står i veien både for hverandre og for andre kunder. Etter noen forvirrede sekunder gir de opp, og går ut igjen. 

Ingen kommentarer: