20 september 2013

5 skriveøvelser for den «kreative».


1. Forestill deg Knut Arild Hareide som forsøker å forføre Trine Skei Grande. Skriv det som en filmscene, med naturtro dialog og detaljert beskrivelser av aktørenes fysiske handlinger.

2. Hvilke dyr ville Tybring-Gjedde, Amundsen og Sandberg vært? Beskriv dem så nøyaktig du kan, uten å nevne navnet på dyret.

3. En komedie i tre akter basert på sonderingen mellom de borgerlige partiene. Karakterene er de fire partilederne. Første akt er primært dialogbasert, deretter går stykket gradvis mot slapstick. Avslutningen er inspirert av «War room»-scenen i Dr. Strangelove. Forestill deg hva to tilfeldige publikummere snakker om i pausen mellom akt to og tre, og skriv ned denne dialogen.

4. Hva drømmer Kåre Willoch om natten til 10. september 2013? Skriv ned tre ulike drømmescenarier, som tilsynelatende ikke har noen sammeneheng, men som allikevel deler et uoppløselig episk element.

5. Bjørnen synes reven har fått ufortjent dårlig rykte som såkalt «hønsetyv», og kaller alle dyrene inn til pressekonferanse. De andre dyrene blir bare sånn passe overbevist. Et par dager etter, på en annen pressekonferanse, får bjørnen spørsmål om hva han synes om en av vennene til reven. Reven hvisker ut av munnviken at bjørnen ikke skal kommentere. Bjørnen annlegger et stoisk ansiktsuttrykk. Forestill deg bjørnens tankeverden som et konkret landskap. Hva slags vær ruller inn over dette landskapet i det den hører revens hvisken?

Ingen kommentarer: